14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

15 proiecte pentru tineret vor primi finanţări nerambursabile de 2 milioane lei de la CJ

Foto: Agerpres

Un număr de 15 proiecte pentru tineret vor primi anul acesta finanţări nerambursabile în valoare de 2 milioane lei de la Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, pentru activităţi nonprofit de interes judeţean, în domeniile sportiv, cultură, educaţie şi tineret, sănătate şi protecţia mediului.

Potrivit reprezentanţilor CJ Vrancea, fondurile nerambursabile acordate reprezintă un sprijin pentru ONG-urile vrâncene şi o dovadă a parteneriatului pe care administraţia judeţeană doreşte să-l consolideze cu societatea civilă.

“Fondurile nerambursabile sunt adresate şi dedicate tinerilor din judeţul Vrancea, iar proiectele care au fost depuse anul acesta acoperă toate domeniile. Această iniţiativă a fost promovată şi susţinută de regretatul nostru preşedinte, Cătălin Toma, alocând una dintre cele mai mari sume, respectiv două milioane de lei, aşa cum se întâmplă în judeţele mai mari, cu o istorie mai veche în sprijinirea ONG-urilor. În calitate de preşedinte al comisiei de evaluare şi selecţie a dosarelor, pot spune că interesul ONG-urilor şi al persoanelor fizice a crescut de la an la an, iar acest lucru ne bucură şi este o confirmare a faptului că facem bine ceea ce facem. Investiţiile în educaţie, tineret, sănătate sau cultură vor rămâne întotdeauna o prioritate pentru mine, în calitate de consilier judeţean şi de tânăr”, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul judeţean Claudiu Matei.

Aproape 30 de proiecte au fost depuse în acest an spre finanţare, iar 15 dintre acestea au fost declarate eligibile şi au fost admise la finanţare. Este vorba atât de proiecte organizate în anii din urmă, dar şi proiecte care au aplicat prima dată pentru obţinerea fondurilor nerambursabile acordate de CJ Vrancea în baza Legii 350/2005.

Printre proiectele finanţate se numără proiectul V.O.L.U.N.T.A.R. al Crucii Roşii Vrancea, Festivalul Classic for teens, ajuns la a V-a ediţie, Festivalul de teatru tânăr Ora de teatru, Concursul – festival de muzică lăutărească Ţambalissimo sau Turneul internaţional de judo Memorialul Aurel Cîmpeanu, ediţia XXI.

Proiectele urmează a fi implementate până la finele anului în curs.

Print Friendly, PDF & Email