14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

„60-90-60”, un vis „încătușat”: 9 persoane arestate preventiv în dosarul traficanților de „vise”. Morala? „Ai grijă ce faci…, cu cine te bagi…”

 

Dorința unora de a aveam măsurile ideale dă naștere la oportunități de business cu efecte adverse de ambele părți: sănătatea și…libertatea. „60-90-60”, un vis „încătușat”: 9 persoane arestate preventiv în dosarul traficanților de „vise”. Morala? „Ai grijă ce faci…, cu cine te bagi…”

Nouă persoane au fost arestate preventiv iar alte patru sunt în arest la domiciliu, într-un dosar de trafic cu Ozempic, un controversat medicament pentru diabet, care este folosit în mod periculos ca tratament pentru slăbit, notează Realitatea. net.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, iar procurorii au anunţat că au contestat hotărârea judecătorilor privind plasarea a patru inculpaţi în arest la domiciliu.

Rețeaua era condusă de o asistentă de la o clinică privată din Capitală, care a falsificat sute de reţete pentru medicamente compensate folosite la tratamentul diabetului – Ozempic, Rybelsus, Victoza, Trulicity, spun anchetatorii citați de Realitatea.net.

Date false în sistemul informatic al CNAS

Potrivit Realitatea.net, asistenta introducea date false în sistemul informatic al CNAS, după care medicamentele erau ridicate din farmacii cu ajutorul unor complici şi vândute pe reţelele de socializare, pentru că erau cunoscute că ar ajuta la slăbit.

În baza reţetelor falsificate, inculpaţii (farmacişti şi apropiaţi ai acestora) au ridicat medicamente Ozempic, Rybelsus, Victoza, Trulicity de la 140 de farmacii din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, pe care, ulterior, le-au comercializat prin intermediul reţelelor de socializare, adresându-se persoanelor care doreau să piardă în greutate.

Prejudiciul în dauna CNAS se ridică la un milion de lei, mai scrie Realitatea.net.

Print Friendly, PDF & Email