29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

90% din zborurile companiei Lufthansa vor fi anulate din cauza grevelor. Compania sfătuiește călătorii să nu vină la aeroport

Foto: lufthansa.com

90% din zborurile companiei Lufthansa vor fi anulate, miercuri, 7 februarie, din cauza grevelor. Compania aeriană sfătuiește călătorii să nu vină la aeroport.

Compania aeriană germană Lufthansa anunță că se aşteaptă la anularea a până la 90% dintre zborurile programate iniţial pentru ziua de miercuri, 7 februarie, când personalul de la sol din cadrul companiei aeriene germane va intra în grevă, şi în consecinţă i-a sfătuit pe pasageri să nu vină la aeroport, notează Economica.net care citează AFP.

Potrivit surselor menționate, sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă începând de miercuri de la ora 4:00 (3:00 GMT) şi până joi la ora 7:10 (6:10 GMT), „pentru a creşte presiunea” la adresa conducerii companiei. Vor fi afectate aeroporturile de la Frankfurt, München, Hamburg, Berlin şi Dusseldorf.

Așadar, în urma acestor proteste, conducerea companiei Lufthansa estimează că miercuri, 7 februarie, va fi în măsură să ofere între 100 şi 200 de zboruri, din cele aproximativ 1.000 de zboruri programate, şi a apreciat că peste 100.000 de pasageri vor fi nevoiţi să îşi schimbe planurile de călătorie.

În aceste condiţii, Lufthansa a făcut un apel către călători să nu se prezinte la aeroport decât dacă zborul lor nu a fost anulat.

„Din cauza grevei, ghişeele de modificare a rezervărilor nu vor avea personal”, a explicat Lufthansa, adăugând că pasagerii vor putea să rezerve „gratuit” un alt zbor de pe site-ul de Internet al companiei. Călătorii care au rezervat un zbor în interiorul Germaniei vor putea să convertească biletul de avion într-un voucher pentru călătorii cu trenul.

Care sunt motivele protestelor

Sindicatul Verdi cere pentru personalul de la sol de la Lufthansa o majorare salarială de 12,5%, sau cel puţin 500 de euro pe lună pe parcursul următoarelor 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a contracara inflaţia.

Totodată, sindicatul susţine că majorarea salarială este justificată de scumpirea costului vieţii şi programul de lucru încărcat creat de deficitul de personal.

Personalul de la sol al companiei aeriene Lufthansa a mai intrat în grevă în iulie 2022, cu prilejul precedentei runde de negocieri colective, când traficul aerian a fost serios perturbat, mai notează Economica.net.

De altfel, în ultimul timp, cea mai mare economie a Europei a fost afectată de mai multe greve la nivel naţional care au afectat transportul aerian, transportul feroviar şi transportul public. Chiar în primele zile ale anului, fermierii germani au ieșit cu utilajele agricole în stradă dând tonul fermierilor din alte state europene: România, Italia, Franța, Belgia, Spania, Olanda, Bulgaria.

Print Friendly, PDF & Email