29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Academia de Studii Economice București, pe locul 10 la nivel mondial. Care au fost criteriile analizate

Academia de Studii Economice (ASE) București se află pe locul 10 la nivel mondial, alături de cele mai prestigioase universități din lume. Care au fost criteriile analizate pentru ediția din acest an. 

 

Academia de Studii Economice (ASE) București și-a continuat trendul ascendent și la nivel național, urcând pe locul trei în România din 102 instituții clasificate și locul 432 la nivel de Europa din 6.009 instituții, conform ediției cu numărul 21, din ianuarie 2024, a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania) https://www.webometrics.info/en/world, notează DC News.

Pentru realizarea ediției din acest an, cele trei categorii de indicatori analizați au fost: vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității (50% în scorul final al universității); numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice (40% în scorul final al universității) și numărul cumulat de citări ale primilor 310 cei mai citați profesori/cercetători dintr-o universitate (10% în scorul final al universității).

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Clasamentul mondial Ranking Web of Universities este dedicat reflectării poziției universității în mediul online, pe baza evaluării cu acuratețe a activităților desfășurate, mai notează DC News.

Print Friendly, PDF & Email