5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Actorul Adrian Titieni – noul manager interimar al Teatrului Odeon

Foto: News.ro

Actorul Adrian Titieni a fost desemnat, de către primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, manager interimar al Teatrului Odeon.

Din anul 2017, Adrian Titieni face parte din trupa de actori a Odeonului, informează instituţia de spectacol, printr-un comunicat transmis de Agerpres.

Anterior, funcţia de manager al Teatrului Odeon a fost ocupată de Vlad Mugur, Alexandru Dabija, Dorina Lazăr, Cristian Şofron.

Despre Adrian Titieni  se știe că s-a născut la Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, pe 6 iunie 1963 şi a absolvit în 1988 cursurile Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului Mircea Albulescu.

Apoi a absolvit cursurile postuniversitare de Regie, montaj şi producţie de Film şi Televiziune şi, ulterior, în 2003, a obţinut doctoratul în teatru, la aceeaşi universitate, iar din 2012 până în 2016 a fost rector al UNATC.

A reuțit să debuteze pe scena Teatrului “Toma Caragiu” din Ploieşti, pentru ca ulterior să joace în majoritatea teatrelor din Bucureşti (Naţional, Comedie, Bulandra, Nottara, Odeon, Act, Metropolis, Foarte Mic, Evreiesc ş.a.) şi din ţară (Braşov, Constanţa, Buzău, Sibiu).

Print Friendly, PDF & Email