29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Alertă alimentară! Lidl retrage de la vânzare un produs foarte popular

Alertă alimentară! Lidl retrage de la vânzare un produs foarte popular și face apel la clienți să-l returneze. Care sunt efectele în urma consumului acestui produs:

 

Lidl a anunțat miercuri, 7 februarie, că retrage de la comercializare un sortiment de pește în borcan. Produsul este foarte cunoscut și a fost comercializat în întreaga țară. Lidl face apel către clienții care au cumpărat acest produs să nu-l consume și să-l returneze.

Este vorba despre produsul ”Nixe – file de anșoa în ulei de măsline 80 g (lot 145 / 220. Exp. 25.05.2024)”, ce poate fi înapoiat în magazine fără prezentarea bonului.

”În interesul protecției consumatorilor, produsul Nixe – file de anșoa în ulei de măsline 80 g (lot 145 / 220. Exp. 25.05.2024) este retras de pe piață ca urmare a unei valori ridicate pentru parametrul histamină.

Articolul poate fi returnat în magazinele Lidl, contravaloarea fiind restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, anunță lanțul de magazine din țara noastră, potrivit Realitatea.net.

Histamina este o substanță chimică prezentă în anumite celule ale corpului, responsabilă de câteva funcții majore în organism. Este principalul element de mediere atunci când apare o hipersensibilitate, cum ar fi o alergie, infecție sau leziune, declanșând reacția inflamatorie.

Această substanță are o relație importantă cu sistemul imunitar și ajută organismul să se protejeze de agenții patogeni, cum ar fi virusuri, bacterii sau alergeni.

Consumul de alimente cu un conținut ridicat de histamină provoacă mâncărime, roșeață facială și dureri de cap, mai notează Realitatea.net. 

 

Print Friendly, PDF & Email