14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

ALERTĂ! Incendiu la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă. Ce detalii transmite SN Nuclearelectrica SA

Centrala Nucleara de la Cernavoda
Foto: Digi24

 

 

ISU Dobrogea a anunțat declanșarea unui incendiu marți, 11 iunie, la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă. Din primele informații oferite de Inspectoratul Situațiilor de Urgență Dobrogea populația NU este în pericol. SN Nuclearelectrica SA a transmis că angajații au fost evacuați și nu există victime.

”Este vorba de un incendiu minor fără flacără la Unitatea de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informații, este la o pompă. Situația este sub control. Intervin colegii mei la fața locului. Intervenim cu două autospeciale de stingere și o autoscară. Nu se impune transmiterea mesajului Ro-Alert, fără a fi pusă în pericol populația”, a declarat Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța. 

Au fost trimiși 23 de pompieri pentru stingerea incendiului; este al doilea incident după cel izbucnit în luna februarie a acestui an, relatează Digi24 Live. 

Ce spune SNN

Potrivit SN Nuclearelectrica SA (SNN), în partea clasică a CNE Cernavodă, Unitatea 2, marți, 11 iunie, a avut loc un incendiu minor la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

Personalul a fost evacuat din clădirea turbinei, aceasta fiind procedura standard în astfel de situații. Potrivit SNN, nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale, potrivit unui comunicat transmis de SNN.

În prezent echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei. Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali.

Totodată, Unitatea 1 este în programul de oprire planificată, reamintește SNN în comunicatul de presă transmis.

 

 

Print Friendly, PDF & Email