26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Alertă! Patru persoane diagnosticate cu botulism după ce au mâncat pește congelat din comerț

 

 

Patru persoane – o femeie și trei copii – au ajuns într-o stare gravă la spitalul din Roman, unde au fost diagnosticați cu botulism. Toți cei patru au mâncat pește congelat cumpărat din comerț. Pentru că Secția de Infecțioase de la Roman nu are gardă, au fost transportați la Bacău, notează Monitorul de Neamț.

O femeie de 38 de ani și copiii săi – două fetițe de 11 și 7 ani, respectiv un băiețel de 6 ani, au fost aduși în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Roman cu diagnosticul de botulism, notează Monitorul de Neamț.

”În cursul nopții de 7/8 aprilie au fost aduși la Spitalul din Roman un adult și trei minori cu diaree, grețuri, vărsături, pacienții provenind din aceeași familie. Erau stabili, afebrili asociind diareia cu un consum de pește congelat.

Fiind o diaree colectivă și la Roman neavând gardă la Boli Infecțioase s-a luat decizia transferării lor la Spitalul Județean Bacău”, a declarat dr. Maria Andrici, managerul Spitalului Roman, potrivit publlicației Monitorul de Neamț.

Toți cei patru s-ar fi îmbolnăvit cu botulism după ce au mâncat pește congelat cumpărat de la un magazin sătesc.

În prezent, autoritățile din Neamț desfășoară o anchetă epidemiologică iar primarul comunei Oniceni, de unde au fost aduși cei patru bolnavi, s-a dus la toți comercianții din satul Solca pentru a le cere să nu mai vândă pește congelat, mai scrie Monitorul de Neamț.

Print Friendly, PDF & Email