12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Alianța cu PSD este refuzată de PNL Timiș. Vot în unanimitate împotriva alianței „împotriva naturii”

Foto: Facebook

 

Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL de duminică seara, 24 martie. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului Timiş au votat împotriva acestei alianţe pe care liberalii timişeni o consideră nefirească, anunţă filiala într-un comunicat transmis luni dimineaţă.

„Am fost de acord cu toţii să ne opunem acestei decizii care este împotriva opţiunilor locuitorilor din Timişoara şi judeţul Timiş. Noi dorim să câştigăm alegerile corect şi cinstit prin noi înşine.

Am justificat acest vot împotrivă spunând că nu e normal ca într-un judeţ în care preşedintele Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu aproape 80 la sută din voturi în turul doi şi într-un oraş ca Timişoara, în care candidaţii PSD la primărie obţin scoruri cu o sigură cifră să vină cineva de la Bucureşti şi să impună o alianţă contra naturii.

Aceasta nu este o decizie cu care noi să putem fi de acord”, afirmă preşedintele PNL Timiş şi vicepreşedinte naţional al PNL, Alin Nica, potrivit News.ro.

Liberarul consideră că PNL este un partid în care încă mai există dreptul la liberă exprimare.

”De aceea spunem clar şi răspicat NU PSD! Timişoara şi Timişul sunt de dreapta şi oamenii ştiu care e diferenţa între PNL şi PSD. De aceea, am votat împotrivă şi de aceea vom merge în faţa alegătorilor cu fruntea sus şi sunt convins că opţiunile lor exprimate democratic ne vor da dreptate. Am spus tot timpul că politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise prin negocieri, târguri sau diktate”, explică Alin Nica.

Totodată, Nica a menționat, într-o intervenție telefonică la TVR Info, că nu ia în calcul să părăsească partidul. “Nu îmi doresc acest lucru și nici nu mă gândesc la această chestiune în momentul de față.”

Alin Nica spune că i se blochează candidatura la Consiliul Județean Timiș

„Un mare mulțumesc primarilor, colegilor din PNL și jurnaliștilor care au fost alături de mine la conferința de presă în cadrul căreia am anunțat că Timișul nu este de vânzare. Dacă PSD își dorește Timișul, să-l câștige corect, la alegeri!
Pentru că mă opun alianței locale cu PSD, liderii de la București îmi blochează candidatura la Consiliul Județean Timiș.
Dorința mea, a filialei PNL Timiș și a celor peste 40 de primari, este una simplă: competiție electorală cu PSD, nu blat cu “arbitrii” de la București.
Vreau să îl contracandidez pe Alfred Simonis deoarece este inacceptabil ca un psd-ist să stabilească regulile de joc pentru filiala PNL Timiș.
În momentul de față, PNL Timiș are un număr record de primari, are o organizație județeană de care sunt mândru și mai ales, PNL Timiș are coloană vertebrală. Ce vrea Simonis în Timiș, nu este o alianță politică ci dezintegrarea filialei PNL”, a mai transmis liberalul Alin Nica pe pagina sa de Facebook.
Print Friendly, PDF & Email