5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Aliaţii nu vor sprijini Ucraina dacă atacă în Rusia, spune Zelenski

Foto: president.gov.ua

Coaliţia care sprijină lupta Ucrainei împotriva invaziei ruse nu va sprijini Kievul dacă acesta va muta ostilităţile pe teritoriul rusesc, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de CNN.

“Cred că acesta este un mare risc, cu siguranţă vom fi lăsaţi singuri”, a declarat Zelenski într-un interviu acordat presei naţionale, unde a fost întrebat dacă a venit momentul unei astfel de mişcări pe teritoriul rusesc.

Zelenski a declarat că lupta Ucrainei pentru a-şi recâştiga propriul teritoriu a fost ajutată în mod esenţial de relaţiile cu aliaţii săi, potrivit news.ro.

Progresul şi responsabilitatea Ucrainei pe câmpul de luptă “sunt întotdeauna bilaterale”, a declarat Zelenski, adăugând că partenerii internaţionali sunt parte a oricărei victorii, a oricărui avans în contraofensivă, a oricărei acţiuni defensive şi a oricărei slăbiciuni.

Zelenski a mai spus că el crede că este posibil să “împingă demilitarizarea Rusiei” în Crimeea prin mijloace politice.

Declaraţiile vin în contextul în care în ultimele câteva luni s-a înregistrat o creştere a atacurilor pe teritoriul rusesc, oficialii ruşi afirmând că dronele şi bombardamentele ucrainene au făcut victime printre civili.

Print Friendly, PDF & Email