29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

ANAF și-a intensificat controalele la persoanele fizice: peste 80% mai multe controale în primele 9 luni ale anului 2023

Foto: realitateafinanciara.net

ANAF și-a intensificat controalele la persoanele fizice în ultimii cinci ani. În primele nouă luni ale anului 2023, controalele la persoane fizice au fost cu 80% mai multe decât în 2022 iar cele 127 de decizii de impunere au însumat o valoare totală de 53,5 milioane de lei, reiese dintr-o analiză publicată de Deloitte.

“Controalele derulate de autorităţile fiscale la persoane fizice au luat amploare în ultimii cinci ani, pe fondul diversificării surselor de venit ale acestora şi al constatării unor situaţii în care veniturile astfel obţinute au fost incomplet declarate (… )

Evoluţia acestor controale este clar evidenţiată de datele cuprinse în rapoartele ANAF. Astfel, dacă pe întreg anul 2022 au fost finalizate 284 de acţiuni de control la persoane fizice, în urma cărora au fost emise 141 de decizii de impunere, cu o valoare totală de 47,6 milioane de lei, în 2023 se constată o creştere semnificativă a verificărilor pentru această categorie de contribuabili.
Doar în primele trei trimestre ale anului trecut, ANAF a finalizat 512 acţiuni de control (reprezentând o creştere de peste 80% faţă de tot anul 2022), soldate cu 127 de decizii de impunere, cu o valoare totală de 53,5 milioane de lei”, susţin consultanţii Deloitte România, Raluca Bontaş – partener Servicii Fiscale, şi Alex Slujitoru – partener Reff & Asociaţii | Deloitte Legal citați de Jurnalul.ro.
Print Friendly, PDF & Email