14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Analiză Mercer Marsh Benefits | RISCURILE organizațiilor din Europa privind angajații: Lipsa talentelor, deteriorarea sănătății mintale, creșterea costurilor medicale sunt doar câteva exemple. Care este SOLUȚIA

 

Lipsa de personal, o problemă pe care organizațiile întreaga lume o tot menționează în topul situațiilor greu de gestionat, pare să se acutizeze în viitorul apropiat. Ce se poate face și care sunt soluțiile pe termen scurt, mediu și lung sunt relevate de un raport global publicat recent Mercer Marsh Benefits. 

Analiza lansată recent de Mercer Marsh Benefits, consultant global in domeniul sanatatii angajatilor, beneficiilor si riscurilor legate de resursele umane, parte a Marsh McLennan, arata ca deteriorarea sanatatii mintale, cresterea costurilor medicale si lipsa talentelor sunt printre principalele riscuri legate de oameni cu care se confrunta organizatiile din Europa.

Riscurile amintite sunt setate să remodeleze peisajul angajatilor de pe continent, pe masura ce companiile se confrunta cu o multitudine de presiuni pe termen scurt si lung, nu doar pentru a atrage si pentru a retine talente cheie, ci si pentru a crea locuri de munca cu un grad mai mare de rezilienta in viitor.

Raportul global al Mercer Marsh Benefits, People Risk 2024, citat de 1asig.ro, se bazează pe opiniile a 4.575 de profesioniști în resurse umane (HR) și riscuri.

Raportul Mercer Marsh Benefits clasifica riscurile in functie de probabilitate si severitate pe cinci piloni cheie: schimbarea si perturbarea tehnologica; leadershipul talentelor si practice in legatura cu forta de munca; sanatatea, bunastarea si siguranta; guvernanta, conformitatea si aspectele financiare; si mediu, sustenabilitate si protectie.

Deteriorarea sănătății mintale, pe locul 2 în topul celor mai severe riscuri

Rezultatele analizei sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât respondentii din Europa au clasificat deteriorarea sanatatii mintale ca al doilea cel mai sever risc pentru organizatiile lor. Iar despre creierul uman se știe un singur lucru cert: CĂ NU SE ȘTIE MARE LUCRU.

Ce reacții pot avea oameni cu probleme mintale și cât de periculoși fi… putem doar să bănuim, pandemia recentă fiind un exemplu de test picat pentru milioane de oameni care nu s-au putut adapta condițiilor restrictive și „închisoarea” de acasă, de unde nu puteau evada.

De altfel, trebuie menționat și faptul că accesul la sistemele de sănătate s-a înrăutățit de la pandemie în prezent, cu efecte in diagnostice si tratamente esuate sau ingrijire de calitate inferioara.

Mai mult decât atât, peste jumatate dintre respondentii din Europa considera ca majorarea costurilor cu sanatatea si beneficiile (55%) si lipsa talentelor (56%) ar putea avea un impact catastrofal asupra organizatiei lor.

În ceea ce privește cei cinci piloni,  analiza arată că 52% dintre respondentii din Europa considera ca disparitatile dintre beneficiile executivilor si cele pentru angajatii de la nivelurile inferioare ar putea avea un impact sever asupra organizatiei lor.

Doar 27% dintre cei intervievati au, in prezent, un value proposition clar definita pentru angajati. In timp ce 40% dintre respondenti sunt ingrijorati de amenintarile cibernetice in crestere, pe fondul lipsei de constientizare a pericolelor cibernetice si in absenta unei culturi organizationale adecvate. Doar 29% dintre organizatiile respondente afirma ca au, in prezent, o cultura eficienta de securitate cibernetica, relatează 1asig.ro.

Viitorul pare să aducă riscuri catastrofale

Vremurile par să se tulbure tot mai mult, experții anunțând că viitorul nu sună bine deloc. Ba dimpotrivă. „Multe organizatii europene sunt pe punctul de a se confrunta cu riscuri catastrofale pe care profesionistii in resurse umane si riscuri le vad ca pe o amenintare pentru afacerile lor.

Desi aceste riscuri nu sunt unice pentru Europa, provocarile geopolitice, faptul ca multe tari din Europa sunt intr-un an electoral, conflictele in derulare, alaturi de un mediu economic dificil, necesita echilibrarea abordarii bazate pe indicatori economici cu atitudinea empatica din partea companiei, pe masura ce angajatii solicita mai mult sprijin la angajator”, explică David Dodd, Partner and Advisory Leader, Mercer Marsh Benefits Europe.

Potrivit raportului menționat, cooperarea dintre departamentele de resurse umane si cele de gestionare a riscurilor este esentiala in prevenirea efectelor pentru organizatii.

Companiile pot aborda riscurile direct, prin utilizarea solutiilor personalizate, a inteligentei artificiale si prin adaptarea strategiilor la sistemele si reglementarile in schimbare. Abordarea acestor provocari va permite organizatiilor sa asigure o forta de munca mai sanatoasa si mai productiva.

E nevoie ca organizatiile din Romania sa fie tot mai aproape de angajatii lor si sa ii sprijine prin intermediul programelor de beneficii care sa acopere sanatatea si starea de bine a acestora.

Experienta gestionarii programelor de beneficii pentru peste 400.000 de angajati din Romania, ne arata determinarea companiilor pentru a gasi beneficiile optime din perspectiva bugetelor alocate si a utilitatii resimtite de angajati.

Companiile care aleg sa implementeze programele de beneficii alaturi de experti pornesc cu un avantaj inca din momentul proiectarii si pe tot parcursul procesului de implementare si administrare al programelor de beneficii”, afirma Anca Ene, Mercer Marsh Benefits, Manager, Romania, citată de 1asig.ro.

People Risk 2024 surprinde cele mai mari riscuri legate de oameni cu care se confrunta organizatiile si modul in care managerii de riscuri si resurse umane pot colabora pentru a limita expunerea organizationala si a atenua riscurile.

Raportul reprezinta o gama larga de industrii si o sectiune transversala de dimensiuni ale angajatorilor, bazat pe datele colectate de la 2.283 de profesionisti in resurse umane si 2.292 de profesionisti in riscuri, intre octombrie si noiembrie 2023, din 26 de piete din opt regiuni.

Ofera un memento important ca, desi oamenii pot fi cea mai importanta forta a unei organizatii, acestia pot aduce si riscuri semnificative pentru o afacere daca nu sunt gestionati corespunzator, mai notează 1asig.ro.

Print Friendly, PDF & Email