3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Angel Tîlvă s-a întâlnit cu noul ambasador al Canadei în România

Foto: News.ro

Ministrul Apărării naţionale, Angel Tîlvăr,  s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei în România, Gavin Buchan, la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

”Aceasta a fost prima întâlnire cu oficialul canadian, după acreditarea ca ambasador la Bucureşti”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă, preluat de News.ro.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte legate de dezvoltările de securitate din regiunea Mării Negre, precum şi principalele coordonate ale cooperării militare bilaterale.

”Au fost discutate, în context, modalităţile de consolidare a colaborării în domeniul apărării. Din perspectiva securităţii regionale, oficialul român a evidenţiat efectele generate de retragerea unilaterală a Rusiei din Iniţiativa privind tranzitul grânelor prin Marea Neagră şi de intensificarea atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Totodată, a fost evidenţiat riscul determinat de minele marine care plutesc în derivă în Marea Neagră”,  a mai anunțat Ministerul Apărării.

Ministrul apărării naţionale a exprimat aprecierea pentru angajamentul Canadei în  legătură cu implementarea măsurilor de descurajare şi apărare destinate întregului Flanc Estic aliat, în special în zona Mării Negre, şi a subliniat, în acest context, participarea din ultimii ani a Forţelor Aeriene Regale Canadiene la misiunile de Poliţie Aeriană consolidată (eAP) în România.

”Oficialul român a evidenţiat importanţa aprofundării cooperării bilaterale pe palierul apărării dintre Ottawa şi Bucureşti şi a continuării participării la exerciţii şi activităţi de instruire în comun”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Print Friendly, PDF & Email