5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Aproape jumătate dintre sportivii de elită australieni trăiesc sub pragul sărăciei

Comitetul Olimpic Australian (AOC) a cerut guvernului să investească mai mulţi bani în sport, după ce un sondaj realizat în rândul sportivilor de elită a arătat că aproape jumătate dintre ei trăiesc cu venituri care îi plasează sub pragul sărăciei, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Sondajul realizat de Australian Sports Foundation (ASF), o organizaţie caritabilă care strânge fonduri pentru sport, a arătat că 46% dintre competitorii de elită trăiesc cu mai puţin de 23.000 de dolari australieni (14.860 de dolari) pe an.

Mulţi dintre cei 2.304 sportivi chestionaţi au declarat că situaţia se înrăutăţeşte pe măsură ce costurile de cazare şi de călătorie cresc, în timp ce două treimi dintre femei au declarat că sănătatea lor mintală a fost afectată de stresul provocat de încercarea de a se descurca financiar.

Îngrijorător pentru speranţele Australiei de a avea o prestaţie bună la Jocurile Olimpice de la Brisbane, sondajul a arătat că 43% dintre sportivii care speră să concureze la Jocurile de vară din 2032 s-au gândit să renunţe la sportul lor.

Luna trecută, guvernul a anunţat înfiinţarea unui fond de 20 de milioane de dolari australieni pentru a-i ajuta pe sportivii australieni să se pregătească pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de anul viitor de la Paris.

Recent, guvernul a anunţat o creştere de 200 de milioane de dolari australieni pentru finanţarea sportului feminin, după succesul echipei de fotbal australian, care a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal feminin, pe care ţara a coorganizat-o.

Print Friendly, PDF & Email