5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Aproximativ 24.000 de angajaţi MAI, mobilizaţi în minivacanţa de Sfânta Maria

Aproximativ 24.000 de angajaţi MAI, în principal poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, vor fi mobilizaţi pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria, când vor fi organizate pelerinaje şi evenimente pentru sărbătorirea Zilei Marinei, iar numeroşi turişti sunt aşteptaţi pe litoral şi în staţiunile de la munt, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MA), Monica Dajbog, a anunţat că au fost dispuse măsuri suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi asigurarea unei intervenţii rapide în caz de pericol, pe perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

Astfel, zilnic, vor fi mobilizaţi aproximativ 24.000 de angajaţi MAI, în principal poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră.

Cele mai importante obiective ale efectivelor MAI vor fi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei circulaţiei rutiere, concomitent cu depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului, reducerea timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei şi desfăşurarea eficientă a intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

De altfel, în acest week-end prelungit, vor fi organizate peste 110 evenimente cu public numeros, la care se estimează participarea a aproximativ 500.000 de persoane. La 25 dintre aceste manifestări publice, vor participa între 5.000 şi 25.000 de persoane. Printre cele mai importante evenimente se numără cele din judeţele Ilfov, cu durata de 3 zile şi o participare zilnică de 15.000 de persoane, Brăila din perioada 11-15 august tot cu 15.000 de participanţi zilnic şi Giurgiu, cu aproximativ 10.000 de persoane în ambele zile de organizare.

Efectivele MAI vor fi prezente pentru prevenirea faptelor ilegale favorizate de aglomeraţie şi pentru a asigura intervenţia în situaţii de urgenţă, dar şi pentru a oferi sfaturi cetăţenilor despre măsuri de autoprotecţie pentru o minivacanţă fără probleme. La rândul lor, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog vor oferi informaţii cu privire la efectele negative ale consumului de alcool şi de droguri, dar şi detalii despre cum şi unde pot cere ajutor persoanele vulnerabile.

Print Friendly, PDF & Email