22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Atenție, a apărut o nouă înșelătorie! Metrorex și STB avertizează că mesajul „călătorii gratuite” este unul FALS

Atenție, a apărut o nouă înșelătorie! Metrorex  și STB avertizează că mesajul „călătorii gratuite” este unul FALS. Nu trebuie accesat niciun link din aceste mesaje online. 

 

Compania Metrorex semnalează apariția unei înșelătorii online în numele său. Escrocii promit călătorii gratuite cu metroul încercând să convingă oamenii să acceseze un link pentru a le primi.

Metrorex avertizează că, pe rețelele de socializare a apărut o postare în care oamenii sunt informați că pot obține călătorii gratuite pentru tot anul, dacă accesează un link.

În anunț se specifică faptul că oferta este limitată, astfel că aceștia pot beneficia de ea doar până la finalul lunii februarie.

„Bucurați-vă de un an de călătorie gratuită cu noul nostru card de transport. Obțineți cel mai nou card al nostru și uitați de costurile de transport. Ofertă limitată în timp până la 29.02.2024. Pentru a obține cardul dvs. individual, faceți click pe link-ul de mai jos”, este mesajul fals.

Metrorex recomandă tuturor celor care văd astfel de mesaje pe rețelele de socializare să nu le dea curs și să anunțe imediat autoritățile.

„Ai grijă! dacă vezi aceste postări pe rețelele sociale… nu le crede, sunt false!

REȚINE: Nu le acorda atenție, nu oferi nicio informație și raportează la Poliție.
Pentru informații referitoare la condițiile de călătorie cu metroul consultă pagina oficiala Metrorex”, anunță Metrorex pe pagina sa de Facebook. 

Înșelătorie similară și în numele STB

Călătorii gratuite FALSE au apărut și în numele Societății de Transport București (STB), compania avertizând călătorii că este vorba de mesaje false, care nu îi aparțin.

„Într-o postare pe o pagină de social media este promovat ÎN MOD FALS un mesaj cu referire la serviciul de transport public din București.
În imaginea care însoțește postarea cu MESAJ FALS sunt utilizate elemente de identitate ale STB SA – respectiv autobuzul, cardul activ. FACEM PRECIZAREA CA ACESTE IMAGINI SUNT UTILIZATE FRAUDULOS, fără acceptul STB SA.

Mesajul promovează “un card de călătorii” care poate fi utilizat pentru “călătorii gratuite” cu mijloacele de transport STB.
Societatea de Transport București STB SA anunță publicul călător ca NU EXISTĂ un asemenea “card de călătorii”.
Societatea de Transport STB S.A. a demarat procedura de raportare a acestui mesaj către Facebook și Poliția Română.
Vă adresăm rugămintea să consultați pagina oficială a STB SA pentru a afla condițiile de călătorie cu mijloacele de transport public”, anunță STB pe pagina sa de Facebook. 

 

Print Friendly, PDF & Email