22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Atenție! Mesaje false trimise în numele ANAF! Ce recomandă instituția

Atenție! Mesaje false trimise în numele ANAF! Iată ce recomandă instituția să facem pentru a nu cădea în capcana celor care trimit astfel de mesaje.

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) semnalează o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele Fiscului, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează.

“Atenţionăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugaţi să furnizeze informaţii privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societăţile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail anaf@m-finante.com<anaf@m-finante.com>. Atragem atenţia că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF!”, transmite instituția într-o postare pe pagina de Facebook.

Ce recomandă ANAF

De asemenea, ANAF recomandă utilizatorilor să nu deschidă aceste e-mailuri, să nu dea curs unor astfel de solicitări, să nu acceseze documentele anexate sau linkurile din conţinut şi să nu transmită date personale.

„Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, mai transmite ANAF într-un comunicat publicat pe site-ul instituției. 

Print Friendly, PDF & Email