26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Audieri în cazul pacienților morți la ATI după reducerea dozei de Noradrenalină. Procurorii iau în calcul exhumarea celor decedați

 

Anchetatorii au început vineri, 12 aprilie, audierile în dosarul penal deschis în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă  (ATI) a Spitalului Sf. Pantelimon din București ar fi decedat „circa 20 de pacienți” cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați, notează HotNews.

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Alexandru Anghel, a declarat pentru HotNews.ro că audierile au început la ora 9:00, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei. De asemenea, potrivit sursei citate, au fost chemate la audieri trei asistente medicale.

În acest caz, procurorii iau în calcul și varianta deshumării pacienților decedați în acea perioadă, „dacă va fi necesar”.

La Spitalul Pantelimon a ajuns și o echipă a Corpului de Control al ministrului Sănătății, însoțită de un reprezentant al Colegiului Medicilor București.

Potrivit Hotnews, în acest moment, sunt în desfășurare patru anchete în acest caz – a Parchetului Tribunalului București, a Ministerului Sănătății, a spitalului și a Colegiului Medicilor București, care a anunțat că „s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională”.

Dosar penal pentru omor

Reamintim că Parchetul Tribunalului București a deschis dosar penal în acest caz pentru infracțiunea de omor. Este vorba de un număr de 20 de pacienți care au murit în perioada 4 – 7 aprilie, cu vârste cuprinse între 49 și 92 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, instituția a primit o sesizare prin e-mail, apoi procurorii au luat legătura cu persoana respectivă.
În mailul primit de procurori, expeditorul a reclamat că în perioada 4-7 aprilie la Secția ATI a Spitalului Pantelimon ar fi murit 20 de pacienți. Cel care a făcut sesizarea a susținut că decesele au fost cauzate de reducerea dozei de Noradrenalină, a mai precizat procurorul citat de HotNews.

 

Print Friendly, PDF & Email