26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

BEC a anunțat ordinea candidaților pe buletinul de vot la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cine este pe primul loc

Foto: news.ro

 

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a anunțat ordinea candidaților pe buletinul de vot la alegerile locale pentru Capitală în urma tragerii la sorţi.  

BEC anunță că, potrivit tragerii la sorţi, pe primul loc pe buletinul de vot la Primăria Generală este candidatul Gabriela Firea, primul loc ocupându-l Partidul Social Democrat (PSD) la lista pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Pe locul al doilea pentru CGMB se află Partidul Naţional Liberal (PNL) iar pe buletinul pentru Primăria Capitalei, pe locul 2 se află candidatul Sebastian Burduja.

Pe locul al treilea pentru CGMB se poziţionează Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) şi pe locul 3 la Primăria Generală candidatul formaţiunii, Mihai Enache.

Pe locul al patrulea pe buletinul de vot la CGMB este Alternativa Dreaptă (AD) şi pentru primărie, candidatul Dorin Iacob, iar pe locul 5, SOS România, pentru Primărie fiind candidatul Diana Iovanovici-Şoşoacă.

Luptă strânsă pentru Capitală

Pe locul al șaselea la CGMB este Partidul Umanist Social Liberal, iar pentru Primăria Capitalei, candidatul formaţiunii, Cristian Popescu Piedone.

Pe locul al șaptelea pe buletinul de vot, pentru CGMB, este Alianţa Dreapta Unită iar pe locul 8 se află Partidul Ecologist. Ccandidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, Alexandru Pânişoară, se află pe locul 7 pe buletinul de vot pentru alegerea primarului.

Primarul  general al Municipiului București, Nicuşor Dan, se află pe locul opt pe lista pentru Primăria Capitalei, ca şi independent, iar pe locul 9 se află un alt candidat independent, Filip Constantin Titian, notează News.ro.

Lupta pentru fotoliile primăriilor Capitalei, generală și de sectoare, este una foarte strânsă. Numărul de candidați este destul de mare: 57. Din total, 9 candidează pentru funcția de primar general iar restul de 47 vor să ocupe unul dintre cele 6 funcții de primari de sectoare.

 

Print Friendly, PDF & Email