5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bookfest 2023, în perioada 24 – 28 mai, în pavilionul B2 Romexpo. Italia este invitat de onoare

Foto: Agerpres

Cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se va deschide săptămâna viitoare în pavilionul B2 al Complexului Romexpo, unde peste 200 de expozanţi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanţe la Bucureşti, își vor aștepta vizitatorii până duminică, 28 mai.

Ediţia din 2023 va fi deschisă oficial miercuri, 24 mai, la ora 12,00, la scena ARENA, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitaţi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, ambasadorul Italiei în România, Alfredo Maria Durante Mangoni, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, alături de preşedintele AER, Grigore Arsene, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Editorilor din România, transmis de Agerpres.

În anul în care sărbătoreşte şase decenii de activitate neîntreruptă, Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” deschide ediţia a XVI-a a Bookfest intonând imnurile naţionale ale României şi Italiei. Totodată, va susţine un recital în cadrul primei zile a Salonului de carte, de la ora 13,30, repertoriul urmând să cuprindă lucrări din Renaşterea italiană, precum şi compoziţii româneşti.

S-a mai anunțat faptul că  organizatorii promit reduceri spectaculoase, circa un milion de volume, dintre care 3.000 de titluri noi, peste 400 de lansări de carte şi dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor, cu participarea celor mai îndrăgiţi autori români, mese rotunde dedicate stării culturii scrise şi recitaluri muzicale.

Evenimentele vor avea loc atât la standurile expozanţilor, cât şi în spaţiile special amenajate în cadrul Bookfest: trei scene, două cafenele, un cinema şi un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior, intrarea publicului fiind liberă, ca la toate ediţiile anterioare.

Trebuie menționat faptul că invitatul de onoare al acestei ediţii este Italia, care le propune iubitorilor de lectură un program complex, ce cuprinde peste 30 de evenimente de la lansări de carte, la dezbateri şi acţiuni pentru copii.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia, programul de vizitare fiind: miercuri, 24 mai 10,00 – 20,00; joi, 25 mai 10,00 – 20,00; vineri, 26 mai 10,00 – 21,00; sâmbătă, 27 mai 10,00 – 21,00 şi duminică, 28 mai – 10,00 – 20,00.

Programul complet şi actualizat al evenimentelor  se va vedea pe pagina www.bookfest.ro.

Print Friendly, PDF & Email