13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Bucățile ce cad din planșeul care susține Piața Victoriei, mai vizibile în an electoral

Planșeul care susține Piața Victoriei este într-o stare avansată de degradare, șoferii care trec prin pasajul Victoriei pot vedea cum bucăți se desprind și cad… Deși problema nu este de acum, ci de ani de zile, semnalele de alarmă apar abia acum, în an electoral. 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a avertizat marți, 2 aprilie, că bucăți din planșeul care susține Piața Victoriei se desprind și cad. Oficialul a făcut și o poză, pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook. Scrioșteanu trage la răspundere Primăria Sectorului 1 și Primăria Generală, pentru starea avansată de degradare în care se află planșeul de la Piața Victoriei. „Primăria Sectorului 1? Primăria Capitalei?  PS: Fotografie făcută de mine acum 10 minute, în pasajul rutier. “Defect” profesional, nu mă pot abține să nu văd și bune și rele la infrastructură.  PS2: Nu am blocat circulația pentru fotografie, pentru că era blocată deja”, a scris Irinel Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Capitalei: „A devenit prioritară repararea galeriei…”

Problema a fost semnalată încă din februarie 2024, când primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat șantierul Termoenergetica de la Victoriei și a anunțat că au început să cadă bucăți din pereții galeriei, în timpul lucrărilor de aici.

Primarul Capitalei a spus la acea vreme că a devenit prioritară repararea galeriei, a pereților și a planșeului, prin intervenții de refacere a fierului beton și turnarea unui nou strat de beton pe o distanță de 350 de metri, sub Piața Victoriei.

„Am fost pe șantierul de modernizare a conductelor Termoenergetica de la Piața Victoriei, unde muncitorii s-au confruntat cu o situație neprevăzută. În timpul lucrărilor, au început să cadă porțiuni din pereții galeriei, dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara spre Bulevardul Ion Mihalache, ceea ce presupune un pericol pentru muncitori.

A devenit astfel prioritară repararea galeriei, a pereților și a planșeului, prin intervenții de refacere a fierului beton și turnarea unui nou strat de beton pe o distanță de 350 de metri, sub Piața Victoriei.

După aceste operațiuni, Compania Energetica va relua lucrările de înlocuire a magistralei pe Obiectivul 4 – Grozăvești, care are o lungime totală de 11 kilometri, din care am schimbat până acum 5,8 kilometri, a transmis Nicușor Dan la sfârșitul lunii februarie”, spunea edilul Capitalei în urmă cu mai bine de o lună, potrivit B365.ro.

Șantierul Termoenergetica din Piața Victoriei a fost deschis în urmă cu doar câteva luni, lucrările închizând două benzi de circulație. Traficul era deja îngreunat în zonă, șantierul complicând și mai mult viața șoferilor care trec pe aici.

Print Friendly, PDF & Email