26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Campionii mondiali la robotică participă la campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

 

Echipa focșăneană de elevi, coordonată de profesorul Tiberiu Oprea, s-a înscris, recent, în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

 

România este campioană mondială la robotică datorită echipei de tineri „AICitizen” a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, care a câștigat recent competiția First Tech Challenge desfășurată în Houston SUA.

Reușita echipei din Focșani nu este doar o victorie pentru Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, ci și pentru întreaga țară, demonstrând potențialul tinerilor români de a excela la nivel înalt în domenii tehnologice avansate.

Astfel, prin acest premiu atât de important, echipa și-a consolidat reputația de inovatori și a adus un nou prestigiu României pe scena mondială a roboticii.

Echipa „AICitizen” este formată din 12 elevi: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici.

Tânăra generație poate transforma România într-un hub tehnologic

Victoria lor aduce în prim-plan importanța investițiilor în educație și în sectoarele de înaltă tehnologie, arătând cum tânăra generație poate să transforme România într-un hub tehnologic de recunoaștere internațională.

Această realizare reprezintă un semnal puternic pentru toate părțile interesate – guvern, sectorul privat și instituțiile educaționale – să sprijine și să investească în talentele viitorului.

Tehnologia și inovația românească au fost urcate pe podium alături de echipele „The Clueless” din San Diego, California, și „Texpand” din Cape Town, South Africa, notează București FM.

Competiția First Tech Challenge este recunoscută la nivel global pentru complexitatea provocărilor sale, care testează nu doar abilitățile tehnice ale participanților, dar și capacitățile lor de lucru în echipă și de rezolvare a problemelor.

Reamintim că la Campionatul Mondial de robotică din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

 

 

Print Friendly, PDF & Email