14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

CASCADORII „PLÂNSULUI”: De frica mascaților, o polițistă a sărit pe geam. „Cascadoarea”, cercetată în dosarul polițiștilor locali din S1 care cereau zeci de mii de euro MITĂ

 

Foto: digi24.ro

B365.ro: O agentă de la Poliția Locală Sector 1, care este bănuită de luare de mită în formă continuată, a ieșit pe geam atunci când mascații i-au bătut la ușă. Femeia și-a sunat și o prietenă pentru a o ruga-o să vină după ea, notează B365.ro. Polițista este anchetată în dosarul polițiștilor locali din Sectorul 1 care cereau mită zeci de mii de euro patronilor de terase scumpe din Parcul Herăstrău, dar și din zone precum Dorobanți, Floreasca și Piața Victoriei.

 

Cu DNA și DGA la ușă, care veniseră „în vizită”, marți, 4 iunie, polițista a sărit pe geamul locuinței și a sunat pe cineva să vină să o salveze, potrivit B365.ro care citează Observator.

  • Prietena F. I.: Alo!
  • F. I.: Vino repede în Otopeni! Vino și ia-mă!
  • Prietena F. I.: De ce?
  • F. I. : Că eu sunt în stradă… că mă ridică! Vino și ia-mă și pe mine! Să mă schimb, să mă duc eu de bunăvoie, să nu mă ia așa.
  • Prietena F. I.: Cine să te ia?
  • F. I.: DGA-u’! Vreau să mă duc eu să mă predau. Te rog! E afară! A spart ușa! Haide! Te rog!

Prietena F. I. a declarat că nu sunt prietene și nu a luat-o de acasă pe F. I.

„O cunosc, nu suntem prietene, o cunosc. Nu avem prietenii. Nu, nu am dus-o nicăieri. Pot să vă spun un singur lucru că nu am luat pe nimeni de nicăieri”, spune femeia sunată de polițista F.I. să îi sară în ajutor.

Femeia a fost găsită în locuința fiului ei, de unde a fost ridicată și condusă la audieri. În fața procurilor au mai ajuns doi colegi de-ai agentei de poliție, aceștia fiind complici, mai notează B365.ro.

Reamintim că trei polițiști au fost arestați preventiv, fiind acuzați de mai multe infracțiuni printre care trafic de influență și luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 556/VIII/3 din 04 iunie 2024, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 04 și 05 iunie 2024, a inculpaților:

AVRAM MARINA-ROXANA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
– instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
– instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

IORDACHE FLORENTINA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată (două acte materiale),

VOINEA DRAGOȘ-GEORGE, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– complicitate la infracțiunea de fals intelectual”, se arată în comunicatul DNA. 

 

Așadar, din numele furnizate în comunicat de DNA, putem deduce că polițista care a sărit pe geam și a cerut ajutorul prietenei ar putea fi nimeni alta decât Iordache Florentina (F.I.).

Trist, foarte trist… să realizezi că astfel de personaje sunt „oameni ai legii”…

Print Friendly, PDF & Email