13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cazinoul din Constanța va fi dat în folosință în vară. Soluția inovatoare folosită pentru exterior permite clădirii să se curețe singură

Foto: Facebook Cazino Constanța

Cazinoul Constanța va fi dat în folosință în vara acestui an, în luna iulie, și va găzdui două muzee, săli de evenimente și o cafenea. Lucrările de reabilitare au fost devansate de mai multe ori, valoarea proiectului fiind estimată la 100 de milioane de lei. 

Celebrul Cazino Constanța va reveni la Primăria Capitalei după ce va fi dat în folosință și va fi deschis publicului pentru activități sociale, culturale și de divertisment. Clădirea simbol va avea spații expoziționale, spații pentru activități artistice și culturale, sală de spectacole și sală de bal, lounge, garderobă, cafenea etc.

„S-au montat ferestre și uși din lemn stratificat de stejar, se lucrează la pardoseli, au venit artiștii care vor definitiva stucatura. În momentul în care s-au curățat pereții, în spatele scării, s-au găsit elemente de stuco-marmură, care la ultima reabilitare din 1986, din cauză că nu a avut cine să le refacă, au fost văruite.

Noi le-am descoperit și le vom reface cum au fost și le vom monta pe stâlpi, este un procedeu foarte greu, pentru că e o imitație de marmură naturală: s-au făcut tot felul de probe de culori, de luciu și s-a decis să se refacă acest element decorativ care este de mare valoare”, a explicat Gabriel Puchiu, șeful de șantier, potrivit Historia.ro.

De asemenea, la exterior s-a folosit o soluție inovatoare pentru ca fațada să rămână curată chiar și 20 de ani de la finalizarea lucrărilor de reabilitare și renovare.

„Vopseaua Remmers, folosită la exterior, nu este doar o simplă acoperire; este o soluție inovatoare și durabilă. Cu proprietăți de respingere electrostatică și hidrofugant în compoziția sa siliconică, vopseaua se auto-curăță, eliminând riscul de atacuri biologice și cruste neagre chiar și după 20 ani.

Nu doar restaurăm Cazinoul Constanta, ci îl redefinim într-un simbol de durabilitate și eleganță. O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată.”, au declarat reprezentanții Aedificia Carpați, firma de construcții care se ocupă de lucrări, pe pagina de Facebook.

 

 

Print Friendly, PDF & Email