22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ce amenzi riscă șoferii care pun odorizante sau alte obiecte la oglinda retrovizoare

Foto: ProMotor

Iată ce amenzi riscă șoferii care pun odorizante sau alte obiecte la oglinda retrovizoare. Ce prevede legislația rutieră în vigoare:

 

Șoferii care pun odorizante sau diferite alte obiecte la oglinda retrovizoare pot fi amendați iar amenzile nu sunt deloc mici. Potrivit legislației rutiere, în România se interzice adăugarea unor obiecte care pot scădea vizibilitatea la volan. Așadar, nu este admis nimic care poate obtura parbrizul sau luneta fie că este vorba de brăduți parfumați, iconițe, cruciulițe etc.

„Reprezintă contravenție și e încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni […] aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”, prevede Art. 102 (36), din Codul Rutier.

Clasa a IV-a prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă. Ceea ce înseamnă o sancțiune cuprinsă între 1.485 lei și 3.300 de lei, notează ProMotor.ro.

Chiar dacă poate părea exagerat, este foarte importantă vizibilitatea maximă la volan pentru a preveni eventuale evenimente neplăcute. Iar acele obiecte adăugate, indiferent de dimensiuni, pot contribui la scăderea vizibilității.

Print Friendly, PDF & Email