5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cel puţin trei morţi în urma unor împuşcături într-un bar din California

Un bărbat înarmat a deschis focul, miercuri, într-un bar din California, unde trei persoane au fost ucise şi alte câteva rănite, a anunţat poliţia locală, precizând că suspectul a murit, scrie AFP, preluat de news.ro.

“Confirmăm că patru persoane au murit la faţa locului, inclusiv atacatorul. Şase au fost transportate la spital, cinci cu răni prin împuşcare”, a precizat Biroul şerifului din comitatul Orange pe X (fostul Twitter).

Autorităţile investighează cazul ca fiind o posibilă dispută domestică între două părţi, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Împuşcăturile au avut loc la Cook’s Corner, un bar şi restaurant din comunitatea Trabuco Canyon, a declarat poliţia.

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul său şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara are mai multe arme individuale decât oameni: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă cu o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte ridicată a deceselor cauzate de arme de foc în Statele Unite, care nu se compară cu alte ţări dezvoltate.

Print Friendly, PDF & Email