13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Cercetat de DNA pentru fapte de corupție, Iulian Dumitrescu este candidatul PNL Prahova la șefia Consiliului Județean

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, va candida pentru un nou mandat la şefia CJ, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Prahova.

“Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Prahova, notează Agerpres.

Ce îl recomandă pe Iulian Dumitrescu? Ei bine, printre argumentele aleşilor locali de susţinere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu se numără “performanţa fără precedent” a acestuia în atragerea de fonduri europene, dar şi valoarea totală a proiectelor contractate în ultimii trei ani şi jumătate, care depăşeşte trei miliarde de euro, fiind “de zece ori mai mare decât în mandatul anterior”.

“De asemenea, au fost demarate lucrările la centurile ocolitoare de la Comarnic, Azuga-Buşteni, Păuleşti, Mizil şi Câmpina, reabilitarea extinderii reţelelor de apă şi canal în 42 de localităţi din judeţul Prahova, înfiinţarea reţelei de gaze naturale în 9 localităţi de pe Valea Slănicului, dar şi investiţiile fără precedent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constantin Andreoiu Ploieşti, condus de Bogdan Nica. (…)

Iulian Dumitrescu este susținut pentru „proiecte importante și mari”

În opinia semnatarilor scrisorii, Iulian Dumitrescu este garanţia că proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit şi că localităţile Prahovei vor continua să se dezvolte şi să prospere”, se menţionează în comunicatul PNL Prahova.

Semnatarii scrisorii de susținere spun că judeţul Prahova are nevoie de continuitate, așadar Iulian Dumitrescu ar trebui să fie în continuare la șefia CJ Prahova.

“Sunt proiecte importante şi mari, aşa cum nu au existat nicicând după Revoluţie. Pentru toate am muncit mult şi greu, împreună, în echipă.

Ele au fost posibile datorită unei colaborări bune şi eficiente între unităţile administrativ-teritoriale şi Consiliul Judeţean condus de Iulian Dumitrescu.

În acest moment, Prahova nu îşi permite experimente administrative şi costurile unor blocaje sunt absolut uriaşe. Judeţul nostru are nevoie de continuitate”, se arată în scrisoarea deschisă a primarilor PNL din Prahova.

Reamintim că Iulian Dumitrescu a intrat in vizorul DNA fiind sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Totodată, Dumitrescu are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova.

După ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, şi anume, de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova, mai notează Agerpres.

”Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a scris atunci pe pagina sa de Facebook Iulian Dumitrescu la acea vreme.

Tot sub control judiciar sunt cercetate în acest dosar alte două persoane, sora lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi cumnatul acestuia, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Cu toate acestea, Iulian Dumitrescu pare cea mai potrivită soluție pentru a conduce Consiliul Județean Prahova. Ironic, nu-i așa?

Print Friendly, PDF & Email