5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

CJ Maramureș: Microbuze electrice vor fi achiziţionate pentru elevii din şcolile rurale

Foto: CJ Maramureș

Un număr de 31 de microbuze electrice ce vor utilizate pentru transportul elevilor vor fi achiziţionate prin intremediul  Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cererea de finanţare fiind deja   aprobată de consilierii judeţeni, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

“Investiţia este necesară pentru a asigura elevilor din unele sate şi comune o mai bună conexiune cu şcoala, îndeosebi în localităţile aflate la distanţă mare şi în cazul elevilor care fac naveta pe distanţe mari pentru a ajunge la cursuri” a explicat Ionel Bogdan.

Conform acestuia, proiectul acesta va avea o  valoarea totală de  31.425.767,04 lei fără TVA, din care cuantumul finanţării nerambursabile este de 30.172.560,95 lei fără TVA, iar valoarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului, în cuantum de 1.253.206,09 lei fără TVA.

Potrivit documentaţiei tehnice, proiectul “Microbuze electrice pentru elevii din judeţul Maramureş” a fost depus în vederea finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie, Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar, Investiţia 10. Dezvoltarea reţelei de şcoli verzi şi achiziţionarea de microbuze verzi.

Print Friendly, PDF & Email