14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Clotilde Armand solicită renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1. Ce spune George Tuță, candidatul PSD – PNL

Foto: News.ro

Primarul în funcție al Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, refuză să accepte înfrângerea la Primăria Sectorului 1. La rândul său, George Cristian Tuță, candidatul PSD-PNL, spune că cifrele nu mint și publică documente din secțiile de vot.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vine cu noi detalii privind scandalul voturilor de la alegerile locale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, actualul primar al Sectorului 1 spune că a depus cerere de renumărare a voturilor și a sesizat autoritățile competente privind tentantivele de fraudă.

„Scurt update:
– Am depus cerere de renumărare a voturilor;
– Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de socializare.
Mai mult decât atât, Armand a reamintit despre diferența de voturi și a făcut acuzații grave despre tentative de fraudă.
„Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat;
– Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure.
De asemenea, au fost mari probleme cu urna mobilă.
Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu (premierul Marcel Ciolacu – n.red.) cum ne-au furat atunci”, a mai punctat Armand pe pagina sa de Facebook.

Ca și la alegerile precedente, numărarea voturilor este anevoioasă la Sectorul 1 și în acest an. De altfel, Clotilde Armand a cerut autorităților aseară să suspende validarea rezultatelor din secțiile de votare din Sectorul 1, iar sacii de voturi să fie puși sub pază, într-o cameră sigilată.

Armand ar fi dorit ca numărătoarea și validarea voturilor să reînceapă marți dimineață, pentru ca reprezentanții secțiilor de votare să fie odihniți.

George Tuță, PSD-PNL: „Cifrele nu mint”

George Tuță neagă vehement acuzațiile primarului în funcție Clotilde Armand și chiar publică documente din secțiile de votare. Dar exact aceste documente sunt puse sub semnul întrebării de către Armand și de aceea cere renumărarea voturilor.

„Cifrele nu mint. Oamenii au votat pentru reclădirea Capitalei Capitalei. Orice calcul arată tot asta. Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1”, a scris George Cristian Tuță pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că datele încărcate pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP) arată o diferență mică între cei doi candidați la Primăria Sectorului 1, mai puțin de 700 de voturi.

Despre nereguli la alegerile de duminică, 9 iunie, au transmis și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit unui comunicat oficial, STS a anunțat că, pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 1.736 de apeluri de urgență care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.

Totodată, MAI a transmis un număr de peste 400 de dosare de posibile infracțiuni electorale în ziua alegerilor locale și europarlamentare.

Print Friendly, PDF & Email