Clotilde Armand solicită renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1. Ce spune George Tuță, candidatul PSD – PNL

Primarul în funcție al Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, refuză să accepte înfrângerea la Primăria Sectorului 1. La rândul său, George Cristian Tuță, candidatul PSD-PNL, spune că cifrele nu mint și publică documente din secțiile de vot.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vine cu noi detalii privind scandalul voturilor de la alegerile locale.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, actualul primar al Sectorului 1 spune că a depus cerere de renumărare a voturilor și a sesizat autoritățile competente privind tentantivele de fraudă.
Ca și la alegerile precedente, numărarea voturilor este anevoioasă la Sectorul 1 și în acest an. De altfel, Clotilde Armand a cerut autorităților aseară să suspende validarea rezultatelor din secțiile de votare din Sectorul 1, iar sacii de voturi să fie puși sub pază, într-o cameră sigilată.
Armand ar fi dorit ca numărătoarea și validarea voturilor să reînceapă marți dimineață, pentru ca reprezentanții secțiilor de votare să fie odihniți.
George Tuță, PSD-PNL: „Cifrele nu mint”
George Tuță neagă vehement acuzațiile primarului în funcție Clotilde Armand și chiar publică documente din secțiile de votare. Dar exact aceste documente sunt puse sub semnul întrebării de către Armand și de aceea cere renumărarea voturilor.
„Cifrele nu mint. Oamenii au votat pentru reclădirea Capitalei Capitalei. Orice calcul arată tot asta. Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1”, a scris George Cristian Tuță pe pagina sa de Facebook.
Reamintim că datele încărcate pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP) arată o diferență mică între cei doi candidați la Primăria Sectorului 1, mai puțin de 700 de voturi.
Despre nereguli la alegerile de duminică, 9 iunie, au transmis și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Potrivit unui comunicat oficial, STS a anunțat că, pe timpul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului de urgență 112 au preluat și procesat 1.736 de apeluri de urgență care semnalau evenimente în legătură cu procesul de votare.
Totodată, MAI a transmis un număr de peste 400 de dosare de posibile infracțiuni electorale în ziua alegerilor locale și europarlamentare.