Comuna Jurilovca dorește să atragă mai mulţi turişti
Comuna tulceană Jurilovca, din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), își dorește să atragă tot mai mulţi turişti, primăria, localnicii şi firmele private, prin urmare încearcă să ofere oaspeţilor mai multe posibilități diversificate de a petrecere a timpului liber.
În scopul acesta, autoritatea locală a anunţat că la mijlocul acestei luni, noul port de pe malul lacului Goloviţa va găzdui, pentru al doilea an consecutiv, un concurs de maşini modificate.
“Va fi un concurs de modificări auto. Vor fi probe de car-audio, concursuri de jante, de limbo. Vor fi premiate maşinile care ies din nişa normală”, a declarat Dorelian George Plebea, în vârstă de 25 de ani, din comuna Ceamurlia de Jos, potrivit unui comunicat Agerpres.
Noul port din comuna Jurilovca, amenajat de primărie printr-un proiect finanţat din fonduri europene, este folosit în momentul de faţă ca parcare, în timp ce vechiul port, de unde turiştii pot pleca cu bărcile localnicilor spre Gura Portiţei, este folosit cu precădere de pescari sau foşti pescari.
Totuși, trebuie menționat faptul că începutul sezonului turistic a fost unul dificil pentru unitatea turistică aflată între Marea Neagră şi complexul lagunar Razim-Sinoe.
“Debutul a fost un pic mai greoi, dar noi suntem şi în plină dezvoltare şi probabil şi lucrul ăsta a afectat. Acum încep însă vacanţele, concediile, iar lumea a început să-şi facă rezervări. Ne dublăm acum capacitatea de cazare şi vrem să facem şi un restaurant”, a declarat reprezentantul societăţii care administrează satul de vacanţă, Codruţ Cursaru, din comuna Jurilovca.
Ca o altă modalitate de a scoate în evidență zona, localnicii din Jurilovca îi întâmpină pe oaspeţi cu diverse produse specifice zonei, numărul turiştilor fiind ridicat în special în weekenduri, atunci când şi proprietarii unor puncte gastronomice locale organizează evenimente pentru oaspeţi.
“Noi am deschis punctul de gastronomie locală anul trecut şi l-am redeschis sezonul acesta. Oamenii apreciază conceptul şi am avut un început destul de bun. Produsele noastre sunt proaspete, avem peşte cumpărat de la localnici, iar un borş costă 35 de lei, un storceag 45 de lei, un caras prăjit 40-45 de lei, în funcţie de gramaj, iar preţurile includ garniturile, mămăliguţa, pâinea, usturoiul”, a spusNicoleta Ivanov, proprietara unui punct de gastronomie locală din satul Jurilovca.