26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Concert extraordinar al sopranei Angela Gheorghiu, în deschiderea festivalului Sounds of Oradea

Foto: Agerpres

Soprana Angela Gheorghiu va deschide, în 14 iunie, printr-un concert de-a dreptul extraordinar, cea de-a treia ediţie a festivalului internaţional Sounds of Oradea, potrivit unui anun’ al organizatorilor preluat de Agerpres.

Mai cu seamă, artista va urca pe scena în aer liber din Piaţa Unirii alături de tenorul Teodor Ilincăi, orchestra Filarmonicii de Stat Oradea şi sub bagheta dirijorului David Gimenez Carreras.

Concertul extraordinar este programat vineri, 14 iunie, de la ora 20,30 şi va cuprinde unele dintre cele mai spectaculoase arii şi duete de operă.

“În istoria operei, Angela Gheorghiu străluceşte ca un fenomen rar: nu doar o cântăreaţă şi actriţă cu o tehnică vocală excepţională şi o inteligenţă dramatică şi muzicală profundă, ci şi o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile şi minţile publicului”, se specifică în comunicatul transmis de Visit Oradea, organizator al evenimentului.

Potrivit sursei, cele trei spectacole ale festivalului, programat în perioada 14-16 iunie, reunesc o suită de artişti internaţionali de prim rang: Angela Gheorghiu, David Gimenez Carreras, Teodor Ilincăi, acompaniaţi de orchestra Filarmonicii orădene, în prima seară, The Prague Cello Quartet, în a doua seară şi Opera Naţională din Sofia, Bulgaria, în cea de a treia seară.

Spectacolul The Prague Cello Quartet are loc în 15 iunie de la ora 20,30 la Filarmonica de Stat şi va include interpretări unice ale unor piese clasice, dar şi coloane sonore, jazz, rock şi pop.

Opera Naţională din Sofia va închide, în 16 iunie, cea de-a treia ediţie Sounds of Oradea Festival cu un spectacol de balet, susţinut, în Piaţa Unirii, de la aceeaşi oră, 20,30, de balerini apreciaţi în toate colţurile lumii.

Biletele pentru spectacole s-au pus deja în vânzare online pe platforma bilete.ro şi la casieria Filarmonicii de Stat Oradea.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este conceput şi organizat de către Visit Oradea (Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune) şi Primăria Municipiului Oradea. Directorul artistic al festivalului este dirijorul catalan David Gimenez Carreras, nepotul celebrului tenor Jose Carreras.

Print Friendly, PDF & Email