14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Consiliul Concurenței anunță investigații ale pieței imobiliare. Ce vrea să elucideze autoritatea

 

 

Consiliul Concurenței a anunțat joi, 30 mai, că a demarat un studiu pe piața imobiliară rezidențială și nerezidențială din municipiul București, pentru a identifica posibile bariere care stau în calea dezvoltării industriei, dar și aspectele care pot induce în eroare consumatorul.

Consiliul Concurenței va studia piața imobiliară, dar nu ca să cumpere, ci pentru a analiza relațiile între companiile active pe piață, dar și modul de operare al acestora în diferite faze de dezvoltare imobiliară – rezidențiale și nerezidențiale.

Autoritatea de concurență vizează clarificarea aspectelor care pot afecta concurența și, implicit consumatorii, cum sunt legislația, ritmul de dezvoltare, cauzele care conduc la creșterea prețurilor sau la eventuala diminuare a calității în construcții, relatează Digi24.

Cui va solicita Consiliul Concurenței informații

În cadrul investigațiilor realizate, Consiliul Concurenței va solicita informații de la actorii activi pe piața imobiliară, precum și opinia consumatorilor cu privire la calitatea construcțiilor, a facilităților disponibile sau a managementului acestora.

Potrivit Economedia, Consiliul Concurenței va emite propuneri și recomandări pentru eliminarea problemelor identificate.

De altfel, trebuie reamintit că prioritatea autorității de concurență este reprezentată de identificarea și eliminarea oricăror disfuncționalități manifestate în cadrul piețelor și remedierea eventualelor disfuncționalități privind accesul sau relațiile companiilor active pe piață. â

Mai mult decât atât, în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa, mai scrie Economedia.

Print Friendly, PDF & Email