26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Consiliul Județean Arad cumpără noi microbuze electrice pentru școli

Consiliul Județean Arad va cumpăra încă 17 pentru următoarele localități: Ineu, Lipova, Pecica, Nădlac, Sebiș, Curtici, Păuliș, Șagu, Beliu, Bocsig, Cermei, Pilu, Conop, Cărand, Archiș, Hășmaș, Șilindia, după un prim lot de 24 de microbuze electrice. 

 

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, anunță că a semnat încă de un contract de finanțare, pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru 41 școli din județ.

”În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Promovarea unui transport sustenabil și nepoluant pentru elevii din județul Arad’’ finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Prin Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, Consiliul Județean Arad va cumpăra încă un lot de microbuze nepoluante pentru școlile din județ, utilizate pentru transportul elevilor”, a transmis Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, pe pagina sa de Facebook.

Microbuzele pot fi electrice sau hibrid iar valoarea alocată Județului Arad este 25 milioane lei.

De asemenea, un alt lot de 24 de microbuze electrice va fi cumpărat de Consiliul Județean pentru scolile din județ, procedura de achiziție fiind demarată și încărcată în SEAP. Valoarea contractului de finanțare este, în acest proiect, de 30,1 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email