5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Constructorii anunţă un protest în faţa Guvernului, nemulţumiţi de intenţia Executivului de a elimina facilităţile fiscale acordate acestui sector

Constructorii anunţă un protest în faţa Guvernului, în data de 26 iulie, fiind nemulţumiţi de intenţia Executivului de a elimina facilităţile fiscale acordate sectorului construcţiilor, potrivit news.ro.

Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” a anunţat joi, printr-un comunicat, organizarea unui protest faţă de intenţia Guvernului României de a elimina facilităţile fiscale acordate sectorului de construcţii, iar manifestarea va avea lor pe 26 iulie, în Piaţa Victoriei, între orele 9 – 13.

“Graba cu care Guvernul României intenţionează să-şi încalce angajamentele luate prin PNRR este greu de înţeles. Conform PNRR, «Componenta 8 – Reforma fiscală şi reforma sistemului de pensii», Guvernul României s-a angajat în faţa UE că va modifica Codul Fiscal „în vederea reducerii graduale a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor. Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor va începe în 2025 şi se va finaliza până la sfârşitul anului 2028” (subl. n.). Aşadar, de ce Guvernul României vrea să introducă dintr-o dată, de la 1 septembrie 2023, o măsură programată pentru a fi adoptată gradual în perioada 2025 – 2028?”, se arată în comunicat.

Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” consideră că acest lucru afectează credibilitatea statului român şi introduce o mare doză de instabilitate şi lipsă de predictibilitate în mediul economic, afectând atât lucrătorii, cât şi firmele din sector.

De asemenea, Federaţia Generală a Sindicatelor „Familia” mai susţine că protestul lucrătorilor din construcţii este mai mult decât justificat deoarece veniturile acestora vor fi grav afectate prin această.

Print Friendly, PDF & Email