26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Continuă seria incidentelor pentru Boeing: carcasa motorului unui avion, desprinsă în timpul decolării

United Airlines, Boeing 737
Sursa: X

 

Autorităţile de reglementare a companiilor aeriene din Statele Unite au demarat o anchetă după ce carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării şi a lovit flapsul unei aripi, relatează Știrile PRO TV citând BBC.

 

Continuă seria incidentelor pentru aeronavele Boeing, un  nou incident producându-se pe aeroportul internațional din Denver, în jurul orei locale 08:15 (15:15 GMT).

Avionul Southwest Airlines, care avea 135 de pasageri la bord și 6 membri ai echipajului, plecase spre Houston, dar a trebuit să revină urgent pe aeroport din cauza unei noi probleme de fabricație și siguranță: s-a desprins carcasa care acoperă motorul avionului.

Southwest Airlines a declarat că echipele sale de mentenanţă vor revizui Boeing 737-800 după ce carcasa care acoperă motorul avionului s-a desprins.

Avionul a fost fabricat în 2015, potrivit datelor Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), iar 737-800 este o generaţie anterioară a modelului 737 de la ultimul model Max. FFA a precizat că aeronava Boeing a fost tractată la poartă după aterizare.Southwest a declarat că va transporta pasagerii cu un alt avion spre Houston cu aproximativ trei ore întârziere faţă de program, mai notează Știrile PRO TV care citează BBC.

Reamintim că, în ianuarie, autoritățile de reglementare au demarat anchete după ce un hublou al unui avion Boeing 737 Max s-a desprins în timpul zborului.

 

Print Friendly, PDF & Email