26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

„Coroană verde pentru Regina Elisabeta”: ALPAB anunță plantarea a zeci de copaci după tăierea celor uscați sau aflați în declin biologic avansat

Foto: ALPAB / Facebook

 

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) anunță înlocuirea copacilor uscați sau aflați într-o avansată stare de degradare biologică, tăiați recent, cu noi arbori tineri, pe Bulevardul Regina Elisabeta.
„Uneori suntem nevoiți să renunțăm în totalitate la un aliniament de copaci prea bătrâni sau prea uscați ca să-i mai putem revigora. Așa cum este acum cazul unui bulevard emblematic al Bucureștiului, Regina Elisabeta.
Săptămâna trecută am tăiat 64 de arbori de pe Bd. Elisabeta, fiindcă erau uscați sau în declin biologic avansat.
Plantăm acum 97 de arbori tineri, un soi mai rezistent la noxe, mai înalt, mai verde, cu frunziş bogat ṣi cu siguranţă mai plăcut ochilor”, anunță ALPAB într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

„Coroană verde pentru Regina Elisabeta”

Potrivit ALPAB,  acţiunea se petrece în cadrul proiectului “Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Într-o primă etapă, ALPAB
a defrișat 64 de arbori de pe Bd. Regina Elisabeta, între Piața Universității și Piața Mihail Kogălniceau.
Este vorba de copaci care se aflau în declin biologic și reprezentau un pericol pentru oameni și pentru mașini, fiindcă puteau produce accidente.
„Dintre cele 64 de trunchiuri, la 9 arbori – cei mai zdraveni – am reuṣit să le salvăm rădăcina ṣi vor fi transplantați în Parcul Izvor.
Pe aliniament vor fi plantați 97 de arbori din următoarele specii: mesteacăn auriu, ginkgo biloba, stejar roșu, arbore de gumă și glădițe.
Plantarea noilor copaci va începe în aproximativ două săptămâni, după ce eliminăm complet rădăcinile rămase și fertilizăm stratul de plantare.
“Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” este unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei, prin care societatea civilă a propus soluţii de dezvoltare/înfrumuseţare a Bucureștiului, acestea fiind implementate de către PMB”, mai explică ALPAB.
Print Friendly, PDF & Email