14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

CORRIERE DELLA SERA: Vila lui Putin, distrusă de un incendiu suspect. Reședința de iarnă a țarului rus a găzduit mulți lideri importanți

Incendiu la vila președintelui Rusiei Vladimir Putin
Foto: CORRIERE DELLA SERA

CORRIERE DELLA SERA: Vila lui Putin, distrusă de un incendiu suspect. Reședința de iarnă a țarului rus a găzduit mulți lideri importanți. Oficial, imobilul aparține Gazprom.

 

Un incendiu izbucnit „din senin” a ars un imobil din munții Altai, Rusia, titrează publicația italiană Corriere della Sera. Imobilul aparține oficial companiei Gazprom și este frecventat de președintele rus Vladimir Putin, fiind una dintre reședințele de iarnă ale țarului.

Colaj foto: Observator News

Până în acest moment, nu se știe din ce cauză a izbucnit focul care a mistuit vila. Despre acest incendiu suspect au vorbit în premieră bloggerul Amir Aitașev și activista Aruna Arna.

Totuși, trebuie menționat că în ultimele luni dronele ucrainene au tot încercat să lovească acest tip de obiective strategice în Rusia, însă forțele de ordine au refuzat să comenteze, iar civililor nu li se permite să se apropie de unitate.

Potrivit serviciilor de securitate, reședința din districtul Ongudaiski, din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan, era folosită de ofițeri militari superiori în scopuri recreative.

Pe de altă parte, anumite rapoarte indică existența unui buncăt modern, cu o vastă rețea de tuneluri subterane, menit să-l protejeze pe Putin și familia sa în cazul unui război nuclear.

Palatul a găzduit diverși lideri, unul dintre aceștia fiind și fostul premier Silvio Berlusconi care a stat acolo în timpul unor vizite în Rusia, mai scrie publicația italiană. 

 

Print Friendly, PDF & Email