22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Descoperiri arheologice în Parcul Tineretului din centrul Bucureștiului: vestigii ce datează din epoca bronzului

Foto: Muzeul Curtea Veche Facebook

Descoperiri arheologice în Parcul Tineretului din centrul Bucureștiului: vestigii ce datează din epoca bronzului, epoca fierului, perioada post-romană și Evul Mediu, precum și necropole din secolele III-IV și XIV-XV d.Hr. 

 

Sit-ul arheologic București – Dealul Piscului din Parcul Tineretului, București, adăpostește vestigii ce datează din epoca bronzului, epoca fierului, perioada post-romană și Evul Mediu, precum și necropole din secolele III-IV și XIV-XV d.Hr., descoperite în ultimii ani.

Succesiunea de locuire complexă se datorează mai ales condițiilor ideale de locuire pe care Dealul Piscului le-a oferit-o comunităților din vechime, transmite pe pagina de Facebook a Muzeului Curtea Veche, Radu Nicolae, muzeograf, Biroul Arheologie Preventivă și Sistematică, Secția Istorie a Muzeului Municipiului București.

„În anul 2020, o echipă de arheologi din partea Muzeului Municipiului București a efectuat cercetări arheologice în urma cărora au fost scoase la iveală șase complexe datate în epoca bronzului, epoca fierului, respectiv evul mediu timpuriu.

Dintre acestea, s-au remarcat un cuptor pentru prepararea hranei și o groapă cu urme de ardere, folosită cel mai probabil pentru arderea ceramicii sau pregătirea unor mese colective. În urma datării cu radiocarbon groapa a fost încadrată între anii 655 și 775 d.Hr.

În baza descoperirilor s-a considerat că cercetarea a interceptat marginea unei așezări din sec. VII-VIII și locuirile sporadice ale unor comunități din epoca bronzului și epoca fierului.

Aceste informații vin în completarea descoperirilor făcute în ultimii 70 de ani, creionând o imagine mai clară a populațiilor care au locuit pe teritoriul actual al Bucureștiului”, explică muzeograful Radu Nicolae pe pagina de Facebook a Muzeului Curtea Veche. 

Print Friendly, PDF & Email