5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

„Din mintea copiilor”, un proiect realizat de copii, va putea fi vizionat în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara

Foto: News.ro

„Din mintea copiilor”, proiect alcătuit din şapte filme de scurtmetraj  ce au fost realizate integral de copii, rulează în şapte cinematografe din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, cu ocazia Zilei Copilului, potrivit unui comunicat News.ro.

Trebuie menționat faptul că „Din mintea copiilor” conţine scurtmetraje imaginate, scrise, regizate şi filmate integral de copii şi adolescenţi cu vârste între 8 şi 18 ani şi coordonate de profesioniştii în film şi teatru de la Academia „Studiourile Buftea”.

Actori precum Daniel Nuţa, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Liviu Cheloiu sau Ana-Maria Moldovan  se regăsesc în distribuție alături de copii, însă de dată această au avut roluri secundare, lăsându-şi propriii cursanţi să se bucure de experienţa de a avea  rolurilor principale.

De fapt, „Din mintea copiilor” nu reprezintă un proiect creat pe şabloanele clasice. El reprezintă promisiunea Academiei că fiecare cursant este încurajat să gândească în mod  liber pe parcursul celor 3 ani de studiu, fără bariere, iar această gândire neîngrădită are şansa reală de a fi transpusă pe marile ecrane şi oferită lumii. Este o lecţie a copilăriei şi adolescenţei, a curajului tinereţii de a înfăţişa viaţa aşa cum o văd ei, fără floricele şi brizbrizuri adulte”, spune producătorul Vlad Ionescu.

Proiectul este cu atât mai special cu cât expune realităţile cu care un copil se confruntă zilnic, aşa cum le simte un copil, dar şi preocupările care apar dintr-o imaginaţie prea bogată, uneori greu de ţinut în frâu. Sunt şapte poveşti despre dragoste, dezamăgire, răzbunare, frică sau prietenie, pline de momente comice sau, după caz, presărate cu multe lacrimi, cu schimbări majore de la un moment la altul, lucru foarte comun pentru orice copil sau adolescent. Toate apar pentru a-i împinge pe eroi pe buza prăpastiei, spre incontestabilă schimbare şi evoluţie.

Aceste filme au apărut în urmă a 39 zile de filmare, 583 de ore pe set, peste 1000 de ore de pregătire şi peste 200 de ore de scris la scenarii.

Scurtmetrajele sunt: „Dormind cu ochii deschişi”, „Datoria”, „Umbră”, „La răscruce de drumuri”, „Gloria”, „Lovitură magică”, „-34 Grade”.

Print Friendly, PDF & Email