26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Discover EU | Au început înscrierile pentru tinerii care vor să călătorească gratuit în Europa. Cine poate beneficia de unul dintre cele 35.500 de permise de călătorie

Tinerii care doresc să exploreze gratuit Europa se pot înscrie în perioada 16 – 30 aprilie 2024 pentru a beneficia de permise de călătorie. Care sunt condițiile de eligibilitate: 

 

Tinerii care doresc să intre în posesia unui permis gratuit de călătorie trebuie să aibă 18 ani și să fie rezidenți într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+?

De asemenea, doritorii trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși.

Unde vă puteți înscrie

„ Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere. Consultă rubrica Întrebări și răspunsuri (B.5-B.11) pentru a afla mai multe.

Poți să iei legătura cu alți câștigători ai DiscoverEU și să-ți faci planuri de călătorie împreună cu ei: pentru aceasta, intră în grupul DiscoverEU de pe Facebook . Înscrie-te în grup acum și poți discuta cu alți participanți.

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți”, se precizează pe Portalul European pentru Tineret, unde se fac și înscrierile. 

Print Friendly, PDF & Email