4 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Două săli de operație ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, afectate de ploile abundente din ultimele zile

 

Două săli de operație ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, județul Gorj, au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile. 

 

„În seara zilei de 23 aprilie, în cadrul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltraţii prin plafonul celor două săli de operaţie deasupra cărora se află două terase.

Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie. Menţionăm faptul că, în data de 23 aprilie, garda a fost asigurată de medicii Secţiei Chirurgie Generală 2, intervenţiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operaţie de la etajul 3, aferente acestei secţii.

La faţa locului se află, de azi dimineaţă, echipele de intervenţie pentru remedierea urgentă a situaţiei”, transmite purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu, într-un comunicat de presă.

Secţia Chirurgie Generală 1 şi sălile de operaţie aferente acestei secţii, situate la etajul al doilea al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică, mai transmite purtătorul de cuvânt al unității medicale.

În urma acestei situații, a fost redus considerabil numărul de paturi, Astfel, în prezent, sunt disponibile doar 43 de paturi din totalul de 78 de paturi.

Drept urmare, intervențiile chirurgicale și internările sunt limitate doar la cazuri de urgență, potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

 

Print Friendly, PDF & Email