5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Drama „Bones and All”, regizată de Luca Guadagnino, deschide Festivalul Filmului European la Timişoara

Foto: News.ro

Festivalul Filmului European 2023 va începe la Timişoara, pe 9 mai, de Ziua Europei,  și în acest fel va fi marcată printr-o gală specială în cadrul căreia va fi proiectat filmul „Bones and All” de Luca Guadagnino. Evenimentul se desfăşoară în perioada 9-12 mai, la Cinema Victoria, anunţă ICR, preluat de News.ro.

Drama „Bones and All”, cu Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance, André Holland, Chloë Sevigny, Jessica Harper, David Gordon Green în rolurile principale, a fost recompensată cu Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor şi Premiul Marcello Mastroianni pentru Cea mai bună tânără actriţă (Taylor Russell) la Festivalul de la Veneţia 2022, Premiul Las Vegas Film Critics Society Awards pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

Prima dragoste îi găseşte pe Maren, o tânără care învaţă cum să supravieţuiască la marginea societăţii, şi pe Lee, un rătăcitor singuratic, în timp ce pornesc împreună într-o odisee de o mie de mile care îi poartă pe drumurile secundare, pasajele ascunse şi capcanele Americii lui Ronald Reagan, în încercarea lor de a-şi putea găsi  propriul loc într-o lume plină de pericole şi lipsită de toleranţă.

„Fără îndoială, cel mai potrivit loc pentru a lansa anul acesta Festivalul Filmului European şi a marca astfel Ziua Europei este Timişoara – Capitala Europeană a Culturii. De aceea, vă invit la ediţia timişoreană a Festivalului, să ne bucurăm împreună de a şaptea artă şi de acest oraş profund multicultural, în care acum peste trei decenii s-a semnat noul act de identitate democratică a României şi în care arta este indisolubil legată de valorile europene”, a spus Liviu Jicman, preşedintele Institutului Cultural Român.

Ar mai fi de menționat faptul că în afară de Timişoara, a 27-a ediţie a Festivalului Filmului European 2023  va  mai avea și în alte orașe precum Oraviţa (Casa de Cultură “George Motoia Craiu”), Bucureşti (Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco), între 15-23 mai, Curtea de Argeş (Centrul de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”), între 18-20 mai 2023, Botoşani (Cinema Unirea), între 18-21 mai şi Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai 2023.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi EUNIC Romania, UCIN, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene. Partener al ediţiei locale de la Timişoara: Centrul de Proiecte Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email