12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

DRDP Brașov anunță semnarea contractului pentru lucrările de modernizare a DN73, între Brașov și Fundata (36 km)

Foto: Economica.net

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat miercuri, 21 februarie, că a fost semnat contractul cu firma care va finaliza lucrările de modernizare a DN73, între Brașov și Fundata (36 km).

 

Câștigătorul în urma licitației publice este SC VIAROM CONSTRUCT SRL, firma care va duce la bun sfârșit lucrările de modernizare a celor 36 de kilometri din DN73, investiție în valoare de 213,4 milioane, potrivit DRDP Brașov.

Pe tronsonul de 36 de kilometri de pe teritoriul județului Brașov, lucrările prevăd și lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian (A3), notează Economica.net.

De asemenea, investiția prevede și aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic.

Proiectul  mai prevede și modernizarea podurilor, resistematizarea intersecțiilor, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu.

Lucrările vor dura 18 luni după predarea amplasamentului către constructor, care vor putea intra imediat pe teren având în vedere că lucrările au deja proiect tehnic aprobat și autorizație de construire, au precizat cei de la DRDP Brașov, citați de Economica.net. 

Pentru lucrările de pe teritoriul județului Argeș (sectorul dintre Câmpulung și Fundata) a fost desemnată asocierea GROMA HOLD EOOD & EVROPEISKI PATISHTA AD & S.C. GOTT STRASSE S.R.L. & S.C. PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L., mai notează Economica.net. 

Pentru că a fost înregistrată și o contestație din partea uneia dintre firmele ofertante, semnarea contractului se mai amână.

Print Friendly, PDF & Email