26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Eclipsa totală de soare, vizibilă de la ora 18:07 GMT pe continentul nord-american

 

Eclipsa totală de soare va putea fi observată astăzi, 8 aprilie, pe continentul nord-american de la ora 18:07 GMT. Spectaculosul fenomen va fi vizibil mai întâi pe coasta de vest a Mexicului şi se va încheia în estul Canadei.

Eclipsa totală de soare va dura cel mult 4 minute şi 28 de secunde, mai mult în Torreon, Mexic, şi între 3,5 şi 4 minute în alte locuri.

Atenție, pentru a privi acest fenomen trebuie folosiţi ochelari de eclipsă care respectă standardele internaţionale, deoarece privitul direct la soare poate afecta ochii!

Următoarea eclipsă totală de soare va fi vizibilă în Spania, peste doi ani, respectiv în 2026.

In timpul ecplipsei, NASA va efectua mai multe experimente ştiinţifice. De la baza Insulei Wallops din Virginia, va lansa trei rachete de cercetare pentru a studia modul în care este afectată atmosfera superioară a Pământului atunci când lumina soarelui se diminuează temporar deasupra unei părţi a planetei, notează București FM.

Eclipsa totală de Soare va fi vizibilă doar în America de Nord, dar va putea fi urmărită virtual oriunde în lume. Milioane de oameni de pe o fâşie lată de 185 de kilometri speră să aibă cer senin pentru a vedea cum Luna acoperă Soarele pentru câteva minute, mai notează București FM.

 

Print Friendly, PDF & Email