26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Economica: ANAF a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources din firma Roșia Montană Gold Corporation

 

 

ANAF Alba a pus sechestru pe participația de 80,6858% deținută de Gabriel Resources în firma Roșia Montană Gold Corporation, pe 29 martie 2024, potrivit datelor verificate de Economica.net în platforma Termene.ro.

 

Compania canadiană Gabriel Resources spune că mai are doar 1,5 milioane de dolari în conturi, bani care se vor epuiza până la finele lunii mai, scrie Economica.net.

„Compania se află în discuții cu investitorii existenți, dar și cu alte părți interesate pentru a obține fonduri suplimentare pentru finanțarea obiectivelor strategice viitoare (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și în scopuri generale de capital de lucru”, a mai anunțat compania Gabriel Resources, potrivit Economica.net.

Mai mult decât atât, compania anunță și că există un mare risc ca să nu poată face rost de bani. „Eșecul de a strânge fonduri ar avea un impact negativ asupra situației financiare a Companiei și asupra capacității acesteia de a-și continua activitatea”, se mai arată în anunț.

Compania canadiană Gabriel Resources trebuie să plătească aproximativ 10 milioane de euro cheltuieli de judecată României.

„În urma analizei suplimentare a deciziei Tribunalului cu consilierii săi profesioniști, Compania continuă să creadă că decizia Tribunalului este profund viciată.

În consecință, Compania evaluează posibilitatea de a contesta decizia prin procesul de anulare prevăzut de Convenția ICSID. Orice cerere de anulare trebuie depusă în termen de 120 de zile de la data deciziei Tribunalului”, a mai anunțat compania Gabriel Resources, potrivit Economica.net. 

 

Print Friendly, PDF & Email