22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Edi Iordănescu spune că regula cartonașului albastru este o „inepție”. „Unii se plictisesc în birouri”

Selecţionerul echipei naționale de fotbal, Edward Iordănescu, spune că regula cartonaşului albastru pe care IFAB vrea să o introducă în fotbal este o inepţie și, în acest ritm, se va ajunge la realizarea unui manual de utilizare. 

“Cartonaşul albastru = o inepţie !! Unii se plictisesc în birouri !! În ritmul asta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunţi regulamentul live !!“, a scris Edi Iordănescu pe pagina sa de Facebook.

Recent, au fost anunțate noi modificări în regulamentul fotbalului.  Potrivit agenției EFE și The Telegraph, citate de Agerpres, în curând, vor fi introduse cartonaşele albastre, destinate jucătorilor care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului și care vor fi eliminaţi zece minute.

Este prima dată când se introduce un nou cartonaș disciplinar după cele roșii și albe, introduse în 1970, la Cupa Mondială.

Modificarea a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), care va începe testarea acestui tip de sancţiune în meciurile din primul eşalon în această vară.

Acest nou protocol, care, conform The Telegraph, va fi anunţat astăzi (vineri), va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup “atacuri promiţătoare” sau la protestele fotbaliştilor.

Potrivit noilor modificări, un jucător va fi eliminat definitiv din joc dacă primește două cartonașe albastre sau unul albastru și unul galben.

Print Friendly, PDF & Email