13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Explozia de la Rafinăria Petromidia, urmată de o amendă a Gărzii de Mediu Constanța

 

Garda de Mediu Constanța a aplicat o amendă de 50.000 de lei după explozia ce a avut loc vineri, 29 martie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța.

„Urmare a inspecției efectuate, societatea a fost amendată cu 50.000 lei întrucât operatorul nu a respectat obligația legală de a identifica și preveni riscurile pe care substanţele şi preparatele periculoase le pot avea asupra mediului si sănătații populației”, a transmis Garda de Mediu Constanța, potrivit Info Sud-Est.

„Operatorul are ca obiect de activitate fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului și deține Autorizația Integrată de Mediu, emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.

Menționăm că instalațiile erau oprite la data si ora producerii incendiului, uzina rafinare fiind în revizie generală începând cu data de 06.03.2024.

Operatorul este încadrat ca amplasament SEVESO de nivel superior, conform prevederilor Legii 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase. Conform datelor analizate, incidentul nu se încadrează ca accident SEVESO, conform Anexei 7 din Legea 59/2016”, mai transmite instituția, potrivit Info Sud-Est.

Print Friendly, PDF & Email