12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Federația „Solidaritatea Sanitară” trece la o nouă formă de protest: „greva definitivă” a medicilor care fac gărzi

Federația „Solidaritatea Sanitară” trece la o nouă formă de protest: „greva definitivă” a medicilor care fac gărzi, care va preceda greva de avertisment. 

„Greva definitivă” a medicilor este adoptată deja de aproximativ 10% dintre medicii care efectuează gărzi suplimentare contractului individual de muncă de bază.

Astfel, în cadrul acestei forme de protest, în numele fiecărui medic care aderă la ea se trimite câte o înștiințare a aderării și intenției de acțiune către Guvern, Ministerul Sănătății și toți parlamentarii din județul în care acel medic își desfășoară activitatea.

„Greva definitivă” este un tip de protest ce a fost inspirat de consecințele acțiunii de protest desfășurată, pe această temă, anul trecut, în urma ei un număr semnificativ de medici punând în practică renunțarea definitivă la gărzi, transmite Radio România București FM. 

Reamintim că „Solidaritatea Sanitară” a început protestele prin pichetarea spitalelor din țară încă din luna februarie a acestui an, cadrele medicale fiind nemulțumite de condițiile salariale.

Print Friendly, PDF & Email