5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Filmului European – Workshop „De la cinema la NFT” cu Pablo Núñez Palma

Foto: News.ro

Tinerii cineaşti, dar şi studenţii din cadrul facultăţilor de teatru şi film sunt invitați, vineri, la un workshop  în cadrul Festivalului Filmului European, de la Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului „Jan Bot (Eye Filmmuseum)”, unde pot să afle cum transforma şi ei creaţiile audiovizuale în NFT-uri. La finalul workshop-ului, care va avea loc la UNATC, între orele 15.00 -16.30, participanţii vor cunoaște care sunt etapele de parcurs în realizarea unui digital wallet.

Accesul la worshop este gratuit, iar rezervarea locurilor se face prin completarea formularului online: https://forms.gle/BpZja6qCFKk2vZcG9

Pablo Núñez Palma este un cineast experimental şi artist multimedia chileano-olandez. Creaţiile lui asimilează stilul şi regulile documentarului în cultura online.

În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligenţă artificială Jan Bot. Acesta îşi utiliza algoritmii pentru a analiza ştirile trending şi a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenţei sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au fost dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri şi o mică selecţie de scurtmetraje.

Workshopul este realizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Centrului de Pedagogie şi Studiul Imaginii “Sorin Botoşeneanu”, din cadrul UNATC I. L. Caragiale.

În plus, pe lângă workshopul „De la cinema la NFT”, Pablo Núñez va mai susține la Bucureşti, sâmbătă, 20 mai, şi un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului „Jan Bot”, cum a fost integrată în proiect arhiva documentară Bits and Pieces, dar şi cum a decurs procesul de programare. Împreună, aflăm cum a ajuns Jan Bot să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile.

Cele două evenimente sunt organizate în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union şi Cinema Elvire Popesco, şi despre care puteţi afla mai multe detalii – pe www.ffe.ro.

Print Friendly, PDF & Email