26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Festivalul Muzicii Maghiare, din 12 mai la Sala Radio

Foto: News.ro

Festivalul Muzicii Maghiare, ediţia 20, se va deschide cu un recital extraordinar oferit de Ana Silvestru, câştigătoarea primei ediţii a festivalului, anunţă organizatorii.

Evenimentul, organizat de Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti, va avea loc la Sala Radio duminică, 12 mai, începând cu ora 18.00.

Invitaţii pianistei sunt nume importante ale muzicii europene: Matvey Demin, primul flautist din istorie care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional Ceaikovski la secţiunea instrumente de suflat (2019), pianistul Giulio Biddau şi percuţioniştii Matthias Kessler şi Luca Staffelbach.

Acest concertul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Ana Silvestru Classics, Societatea Română de Radiodifuziune şi Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar din Bucureşti. Bilete, pe entertix.ro, myticket.ro, în librăriile Cărtureşti şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

În program se mai regăsesc adevărate pietre de hotar ale muzicii de cameră, aşa cum sunt Sonata în La major pentru flaut şi pian de César Franck sau Preludiu la după-amiaza unui faun pentru flaut şi pian de Calude Debussy, Sonata pentru două piane şi percuţie Sz. 110 de Bartók Béla sau Ma mère l’oye de Maurice Ravel în versiunea pentru două piane şi percuţie.

„Am ales pentru ediţia omagială a Festivalului Muzicii Maghiare un program care să onoreze spiritul atât de deschis al maestrului Ludovic Bacs, a cărui încredere şi preţuire au fost foarte importante pentru mine. Am conceput acest program în spiritul unui „tombeau”, acea piesă memorială din barocul francez, reinterpretată mai târziu de Maurice Ravel”, declară Ana Silvestru.

Print Friendly, PDF & Email